تفاوت اسکالرشیپ و فلوشیپ

تفاوت اسکالرشیپ و فلوشیپ

اسکالرشیپ در واقع همان بورسیه تحصیلی است. بورسیه تحصیلی را باید معادل کمک هزینه‌ای دانست که دانشگاه‌ها، مراکز علمی و یا موسسات خیریه به دانشجویان واجد شرایط، اعطا می‌کنند. معمولا این بورسیه برای تحصیلات تکمیلی (ارشد و دکتری) لحاظ می‌شود.

به واقع اسکالرشیپ تحصیلی را باید به عنوان یک جایزه با کمک مالی برای دانشجویان تلقی کرد که قصد ادامه تحصیل در مقاطع عالیه را دارند. معیارهای مختلفی برای اعطا این بورسیه‌ها در نظر گرفته می‌شود که منعکس کننده اهداف موسس و بنیان‌گذار آن است. نکته مهم در خصوص این کمک هزینه آن است که رایگان می‌باشند و دانشجو بابت آن هزینه پرداخت نمی‌کند. معمولا در اسکالرشیپ این هزینه ماهانه ادا می‌گردد.

این کمک هزینه شامل مواردی همچون شهریه دانشگاه، وسایل کمک آموزشی، خوابگاه یا محل اقامت، خوراک، بیمه، سفر و موارد دیگر (بسته به سیاست‌های دانشگاه قبول شده دارد)، می‌شود.

انواع اسکالرشیپ

۱٫ اسکالرشیپ شایسته محور (Merit-based scholarship)

دانشگاه‌ها و یا هر سازمانی که به ارائه اسکالر شیپ شایسته محور می‌پردازند، مجموعه‌ای از شرایط را برای اهدای این بورسیه تعیین می‌کنند و افرادی که تقاضای این نوع از بورسیه‌ها را دارند، باید تمامی این شرایط را دارا باشند. داشتن توانایی آکادمیک هنری، ورزشی، نمرات خوب، شرکت در فوق برنامه‌ها، ، ارائه مدارک نگارش اپلای مانند انگیزه نامه، توصیه نامه ، رزومه، استادی پلن و کاورلتر .. از جمله مواردی است که دانشجوی متقاضی باید این موارد را دارا باشد تا اسکالرشیپ شایسته محور به آن تعلق پیدا کند. ناگفته نماند که این بورسیه هر ساله به هزاران نفر ارائه می‌شود و این بدان معناست که دریافت این بورسیه یک رقابت بین‌المللی محسوب می‌شود و افرادی که خواهان اسکالر شیپ شایسته محور هستند باید آمادگی کافی برای این رقابت را داشته باشند.

۲٫ اسکالرشیپ احتیاج محور (Need-based scholarship)

نوع دوم اسکالرشیپ از نوع احتیاج محور است که به دانشجویان و دانش آموزانی داده می‌شود که قادر به پوشش دادن هزینه‌های تحصیل و اقامات نیستند. در ارائه اسکالرشیپ احتیاج محور به توانمندی و یا قابلیت‌های دانشجو توجه نمی‌کنند؛ بلکه فقط به شرایط مالی و اقتصادی خود دانشجو و خانواده آن را بررسی می‌کنند تا در صورت عدم توانایی در پرداخت هزینه‌های تحصیلی و اقامت، این بورسیه را ارائه شود.

۳٫ اسکالرشیپ حرفه محور (Career-specific scholarship)

اسکالرشیپ حرفه محور به دانشجویانی ارائه می‌شود که یک رشته تحصیلی خاص را در دانشگاه دنبال می‌کنند. به صورت کلی اسکالر شیپ حرفه محور به شغل‌هایی مانند پرستاری که طرفداران زیادی دارند، ارائه می‌شود.

چگونه اسکالرشیپ بگیریم؟

برای دریافت اسکالرشیپ، باید مراحل زیر را طی کنید:

" تحقیق کنید: اولین قدم برای دریافت اسکالرشیپ، تحقیق در مورد انواع اسکالرشیپ‌ها و شرایط دریافت آنها است. می‌توانید از طریق وب‌سایت‌های دانشگاه‌ها، موسسات آموزشی، و سازمان‌های ارائه‌دهنده اسکالرشیپ، اطلاعات لازم را کسب کنید.

" مدارک لازم را آماده کنید: برای درخواست اسکالرشیپ، باید مدارک لازم را آماده کنید. مدارک لازم معمولاً شامل فرم درخواست اسکالرشیپ، مدارک هویتی، مدارک تحصیلی، گواهی ریز نمرات، نامه‌های توصیه‌نامه، و انگیزه‌نامه است.

" درخواست خود را ارسال کنید: پس از آماده کردن مدارک لازم، باید درخواست خود را به موسسه ارائه‌دهنده اسکالرشیپ ارسال کنید. مهلت درخواست اسکالرشیپ‌ها معمولاً محدود است، بنابراین باید به موقع درخواست خود را ارسال کنید.

" برای مصاحبه آماده شوید: در برخی موارد، ممکن است برای دریافت اسکالرشیپ نیاز به مصاحبه داشته باشید. برای مصاحبه آماده باشید و پاسخ‌های خود را به سوالات احتمالی تمرین کنید.

تفاوت اسکالرشیپ و فلوشیپ

اسکالرشیپ و فلوشیپ، هر دو نوعی کمک مالی هستند که به دانشجویان، محققان، یا متخصصان جوان اعطا می‌شوند. اما تفاوت اصلی این دو در این است که اسکالرشیپ معمولاً به صورت نقدی به دانشجو پرداخت می‌شود، در حالی که فلوشیپ معمولاً شامل هزینه‌های تحصیل، بیمه درمانی، و کمک هزینه زندگی می‌شود.

  • اسکالرشیپ‌ها معمولاً به دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه‌ها اعطا می‌شوند، در حالی که فلوشیپ‌ها می‌توانند به دانشجویان، محققان، یا متخصصان جوان برای تحصیل، پژوهش، یا فعالیت‌های حرفه‌ای اعطا شوند.
  • اسکالر شیپ نوع کمک مالی در دسترس محسوب می‌شود و فقط به بحث مالی مربوط نیست و به مواردی مانند ایجاد موقعیت تحصیلی یا تحقیقی، در اختیار دادن کتابخانه، میز تحریر و مواردی از این قبیل نیز شامل می‌شود.
  • اسکالرشیپ برای مقاطع تحصیلات تکمیلی در نظر گرفته می‌شود؛ اما این مورد برای فلوشیپ امکان پذیر نیست.
  • اسکالر شیپ برای دانشجویان سطح بالای تحصیلی ارائه می‌شود؛ اما در فلوشیپ برای افرادی که تجربه کاری بالا و حتی کارهای علمی دارند نیز ارائه می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *