اگر قصد دارید برای مدت کوتاهی در ترکیه اقامت داشته باشید و یا می خواهید برای همیشه به کشور ترکیه مهاجرت کنید، پیشنهاد می کنیم که از قوانین و هزینه های اجاره خانه در ترکیه اطلاع داشته باشید. در این مطلب درباره اجاره خانه در استانبول، آنکارا و ازمیر صحبت کرده ایم.
عوامل موثر در قیمت اجاره آپارتمان در ترکیه
اجاره آپارتمان در ترکیه یک گزینه محبوب برای افرادی است که قصد دارند به این کشور مهاجرت کنند یا برای مدتی در آن اقامت داشته باشند. هزینه اجاره آپارتمان در ترکیه به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله موقعیت مکانی، اندازه آپارتمان، امکانات و تجهیزات آن، و همچنین زمان اجاره.
- موقعیت مکانی: آپارتمان های واقع در مناطق مرکزی و پرجمعیت معمولاً گران تر از آپارتمان های واقع در مناطق حاشیه ای هستند.
- اندازه آپارتمان: آپارتمان های بزرگتر معمولاً گران تر از آپارتمان های کوچک هستند.
- امکانات و تجهیزات: آپارتمان هایی که دارای امکانات و تجهیزات بیشتری هستند، معمولاً گران تر از آپارتمان هایی هستند که امکانات و تجهیزات کمتری دارند.
- زمان اجاره: اجاره آپارتمان برای مدت طولانی معمولاً ارزان تر از اجاره آپارتمان برای مدت کوتاه است.
به طور کلی، هزینه اجاره آپارتمان در ترکیه در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی مقرون به صرفه است. برای مثال، اجاره یک آپارتمان یک خوابه در مرکز شهر استانبول به طور متوسط حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ لیر ترکیه در ماه است.
مدارک مورد نیاز برای اجاره خانه در ترکیه
مدارک مورد نیاز برای اجاره خانه در ترکیه شامل موارد زیر است:
- شماره مالیاتی یا ورگی نوماراسی توسط اداره مالیات و با ارائه پاسپورت و اجاره نامه اعطا میشود.
- ثبت اجاره نامه منزل در اداره رسمی ثبت: بعد از شماره مالیاتی، نوبت به ثبت اجاره نامه منزل در اداره رسمی ثبت اسناد و املاک ترکیه یا NOTER میرسد. با ارائه پاسپورت، اجاره نامه و پرداخت مبلغی در حدود ۱۳۰ تا ۱۵۰ لیر اجاره نامه منزل در دفتر نوتر ثبت رسمی میشود.
- دریافت نومارتاژ: با مراجعه به اداره شهرداری و ارائه کپی سند خانه، میتوانید نوماراتاژ دریافت کنید. دریافت نوماراتاژ حدوداً چند روز طول میکشد.
- پرداخت هزینه صدور کارت اقامت و هزینه خاک که در فرم راندوو درج شده و باید پس از پرداخت، فیش واریزی آنها را در روز مصاحبه ارائه کنید.
- ۴ قطعه عکس بیومتریک
- کپی صفحه اول پاسپورت
- کپی مهر ورود به ترکیه روی پاسپورت
- پرینت رنگی راندوو
- گواهی ازدواج و ترجمه رسمی آن به زبان ترکیه استانبولی با مهر کنسولگری
- گواهی تولد فرزندان و ترجمه رسمی آن به زبان ترکیه استانبولی
قوانین اجاره خانه در ترکیه
مهاجران در ترکیه می توانند به صورت روزانه، ماهیانه و سالیانه خانه اجاره کنند که در اجاره های ماهیانه و روزانه معمولا قراردادی نوشته نمی شود. معمولا مبلغ رهن مبلغی بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ لیر یا دلار است که در صورت سالم تحویل دادن خانه در انتهای زمان اجاره، به مستاجر برگردانده می شود.
با قرارداد سالیانه، مستاجر باید دو ماه اجاره خانه را به مالک بپردازد که در صورت آسیب به خانه در انتهای مدت رهن، مالک می تواند آن را بردارد.
برخلاف بیشتر کشورها، در ترکیه مالکین، اجاره خانه را اول هر ماه دریافت میکنند.
داشتن پاسپورت یا مجوز اقامت ترکیه برای اجاره کردن خانه در ترکیه ضروری است.
از قوانین ترکیه تحویل خانه بدون هیچ ایراد و نقص به مستاجر است. چنانچه در زمان استفاده مستأجر از ملک، دچار آسیب یا خرابی شود، مستأجر باید هزینههای تعمیر و بازسازی را به صاحب خانه پرداخت کند.
در خانههای اجارهای ترکیه نیز همانند ایران، هزینههای مربوط به شارژ ماهیانه ساختمان و قبوض برق، آب، گاز، تلفن و اینترنت نیز به عهده مستأجر است.
طبق قوانین ترکیه اگر مستأجر بنا به هر دلیلی خانه اجاره شده را زودتر از وقت تعین شده در قرارداد خالی کند، نمیتواند هزینه دو ماه را که به صورت پیش پرداخت به صاحب ملک داده است، بگیرد و همچنین مالک هم اجازه گرفتن خانه را قبل از وقت تعیین شده ندارد، به جز هنگامی که ساکنین آنجا از مستأجر شکایت داشته باشند یا تعداد نفراتی که در خانه مورد نظر زندگی میکنند، بیشتر از تعداد افراد ذکر شده در قرارداد باشد.
نکات اجاره خانه در ترکیه
- قبل از عقد قرارداد، آپارتمان را به دقت بررسی کنید تا از سلامت و ایمنی آن اطمینان حاصل کنید تا در پایان قرارداد، صاحبخانه ادعای آسیب به اشیا منزل را نداشته باشد و بتوانید دپوزیت خود را پس بگیرید.
- در هنگام اجاره خانه حتما از نوع سرمایش و گرمایش واحد اطلاع پیدا کنید. گرمایش های مرکزی عموما هزینه های بیشتری دارند.
- مکان خانه را از نظر دسترسی به وسایل حمل و نقل عمومی و مراکز خرید و بازارهای محلی و لوکشین ملک را به دقت بررسی و سپس انتخاب کنید.
- در تنظیم اجاره نامه حتما مفاد قرارداد را بخوانید. با توجه به اینکه مفاد اجاره نامه به زبان ترکی است در صورتیکه به زبان ترکی مسلط نیستید، فقط با صاحب اصلی ملک یا یک شخصی که از طرف صاحب خانه وکالت نوتری داشته باشد قرارداد ببندید.