اگر در فکر مهاجرت به ترکیه و راه اندازی کسب و کار در این کشور هستید، تاسیس صرافی در ترکیه می تواند یک سرمایه گذاری پرسود برای شما باشد. این کسب و کار بسیار پرسود است در سال های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. پس اگر به دنبال یک بیزینس پرسود هستید، تاسیس صرافی در ترکیه می توان بهترین گزینه برای شما باشد. قط باید توجه داشته باشید که هر کسب و کاری ممکن است با شکست مواجه شود. بنابراین در این پروسه کمک گرفتن از مشاوران باتجربه و خبره در این زمینه می تواند احتمال موفقیت شما را بیشتر کند.
تاسیس صرافی در ترکیه میتواند یک فرصت سرمایهگذاری پرسود باشد. با این حال، این فرآیند پیچیده و زمانبر است و نیاز به اخذ مجوزهای مختلف از مراجع ذیصلاح دارد.
شرایط تاسیس صرافی در ترکیه
تابعیت ترکیه: لازم است متقاضی مورد نظر یا تابعیت کشور ترکیه را داشته باشد.
مدیر عامل و رییس هیات مدیره صرافی های گروه ب نیز باید دارای شرایط ذیل باشند:
تحصیلات: دارا بودن حداقل مدرک تحصیلی کارشناسی مرتبط
سابقه کار: داشتن حداقل پنج سال تجربه کاری در امور ارزی، مالی و اقتص
تمکن مالی: متقاضی باید حداقل سرمایه مورد نیاز برای تاسیس صرافی را داشته باشد.
انواع صرافی در ترکیه
تاسیس صرافی در ترکیه توسط بانک ها و موسسات اعتباری قابل انجام است. در ترکیه دو نوع صرافی وجود دارد:
- صرافی های گروه A: صرافی هایی هستند که خرید و فروش نقدی ارز یا خدمات غیرالکترونیک را انجام می دهند. درواقع پرداختن به سایر معاملات ارزی و غیرارزی توسط این نوع صرافیها ممنوع است. هزینه تاسیس و ثبت این صرافیها کمتر بوده و خدمات محدودتری نیز ارائه میکنند.
- صرافی های گروه B: صرافى هایی هستند که علاوه بر خرید و فروش نقدی ارز، نقل و انتقال ارز و خدمات الکترونیک در چارچوب مقررات ارزی را انجام می دهند. آنها میتوانند به خرید و فروش مسکوکات طلا و نقره نیز مبادرت کنند.
تاسیس صرافی در ترکیه در دو قالب قابل انجام است:
- گروه آ تعداد محدودى در تركيه وجود دارد و قابلیت های سوئيفت و نقل و انتقال هاى بانكى را مانند بانك ها انجام مى دهند. يعنى صرافى ها مى توانند همانند بانک نقل و انتقال انجام دهند. اين مجوز در حال حاضر صادر نمى شود و كسانيكه كه تمايل دارند اين مجوزها را دريافت كنند، بايد امتياز آن را از مجوز داران قديمى خريدارى كنند.
- بهترين گزينه براى دريافت مجوز صرافى گروه ب است. با دريافت مجوز گروه ب نمى توانيد مانند بانک نقل و انتقال انجام دهيد. ولى با داشتن شركت صرافى و حساب بانكى از طريق بانک ها مجاز به نقل و انتقال سوئيفت هستيد.
مدارک لازم برای تاسیس صافی در ترکیه
- مبلغ سرمایه پیشنهادی و نحوه تامین آن
- اساسنامه و یا شرکت نامه پیشنهادی
- نام و مشخصات و سابقه فعالیت موسسین با ذکر میزان سهم الشرکه هر کدام
- نام و مشخصات، میزان تحصیلات،سابقه فعالیت و سمت های قبلی مدیر و یا مدیران پیشنهادی
- گواهی عدم سوء پیشینه موثر کیفری مدیر یا مدیران پیشنهادی از مراجع ذیربط
- تعهد نامه هر یک از مدیران و مدیر عامل صرافیها مبنی بر اینکه در هیچ زمانی محکومیت کیفری مؤثر از هیچ نوع نداشته است.
- التزام کتبی مبنی بر انجام عملیات طبق مقررات این دستورالعمل
مراحل تاسیس صرافی در ترکیه
برای تاسیس صرافی در ترکیه، باید ابتدا باید مراحل ثبت شرکت در ترکیه طی شود. چنین امری نیازمند دریافت مجوز از ادارات و سازمانهای لازم است. پس از تکمیل مدارک و ارائه به بانک، بانک مرکزی تمام مدارک متقاضیان راه اندازی صرافی در ترکیه را بررسی میکند و در صورت تایید مدارک و صلاح دید، نسبت به تاسیس یا عدم تاسیس صرافی و ثبت آن توسط متقاضی نتیجه گیری خواهد کرد. در صورت تایید مدارک فوق، بانک مرکزی نظر و تاییدیه خود را به اداره ثبت اعلام میکند و متقاضی نیز برای ثبت صرافی باید به اداره ثبت برود.
هزینههای تاسیس صرافی در ترکیه
هزینههای تاسیس صرافی در ترکیه به نوع صرافی و میزان سرمایه آن بستگی دارد. هزینه های ثبت و تاسیس صرافی با خدمات محدود که درآمد کمتری دارند، نسبت به هزینه های تاسیس صرافی هایی با خدمات بین المللی و گسترده تر، کمتر است.
باتوجه به قوانین موجود در این زمینه حداقل سرمایه مربوط به راه اندازی صرافی نوع A (500 هزار لیر) است و حداقل سرمایهای که برای راه اندازی صرافی های گروه B نیاز دارید یک میلیون لیر خواهد بود. مبالغ ذکر شده باید پیش از اعطا مجوز و آغاز فعالیت به بانک مرکزی پرداخت شود. هزینه صدور مجوز فعالیت برای گروه اول ۲۰۰ هزار لیر و برای گروه دوم ۵۰۰ هزار لیر است.
بانک مرکزی کشور ترکیه هر زمانی که بخواهد می تواند نسبت به تغییر قیمت ها و حداقل سرمایه، سه ماه زودتر از آغاز فعالیت و ثبت شرکت ها اقدام کند. بنابراین اگر پیش از این سه ماه نسبت به تاسیس صرافی در ترکیه اقدام کرده اید، مشمول این قانون نخواهید شد.