مهاجرت کاری به کانادا

مهاجرت کاری به کانادا

ویزای کاری کانادا، مجوزی است که به واسطه آن می‌توانید در این کشور به مدت مشخصی، کار و زندگی کنید. دولت با صدور ویزای کاری کانادا به دنبال تامین نیروی کار مورد نیاز خود است. مهاجرت کاری به کانادا در سال‌‌های اخیر به طرز چشمگیری افزایش پیدا کرده است. با این حال این کشور در سال ۲۰۲۳ قصد دارد از ۴۲۱۰۰۰ نیروی کار خارجی استقبال کند.

در ابتدا نگاهی به بازار کار کانادا می‌اندازیم و مشاغل مورد نیاز این کشور را بررسی می‌کنیم. پس از آن با انواع ویزای کار کانادا و شرایط اخذ آن‌ها آشنا شده و در ادامه هم امتیازبندی و هزینه‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. در پایان هم نگاهی به وضعیت کار و حقوق و دستمزد در کانادا می‌اندازیم.

شرایط ویزای کاری کانادا

شرایط مهاجرت به کانادا از طریق کار با توجه به نوع ویزا و روش مهاجرتی متفاوت است. اما گرفتن ویزای کاری کانادا یک‌سری شرایط عمومی دارد که مهم‌ترین آن‌ها در زیر آمده است:

شرایط عمومی اخذ ویزای کار کانادا
سنحداقل ۱۸ سال
مدرک تحصیلیحداقل دیپلم
سابقه کارحداقل ۱ سال
مدرک زبانآیلتس ۵ معادل CLB 8
حداقل امتیاز۶۷ در مرحله اول
نامشخص در مرحله دوم

انواع ویزای کاری کانادا

برای مهاجرت از طریق کار به کانادا، ۶ روش اصلی و مهم وجود دارد:

  • برنامه مهاجرت فدرال (Federal)
  • برنامه مهاجرت استانی (PNP)
  • جاب آفر کانادا (Job Offer)
  • ویزای کار بعد از تحصیل (PGWP)
  • ویزای خود اشتغالی
  • برنامه انتقال درون شرکتی (ICT)

با استفاده از این روش‌ها می‌توانید اقامت کانادا از طریق کار را بگیرید. در بین این روش‌ها، روش فدرال (شامل اسکیل ورکر و اسکیل ترید) و روش استانی تنوع بیشتری داشته

مهاجرت کاری به کانادا از طریق برنامه فدرال

این برنامه متداول‌ترین روش اخذ اقامت کاری کاناداست. متقاضیان خارجی باید در دو روش اسکیل ورکر (Skilled Worker) و اسکیل ترید (Skilled Trade) از طریق سیستم اکسپرس انتری برای اخذ ویزای کاری کانادا اقدام کنند.

اسکیل ورکر کانادا (Skilled Worker)

نیروهای کار ساده و نیروهای متخصص می توانند با استفاده از برنامه اسکیل ورکر کانادا از طریق برنامه اکسپرس انتری و سیستم امتیازبندی، پی آر کانادا از طریق کار را دریافت کنند. از جمله شرایط مهاجرت کاری به کانادا در این روش؛ وجود شغل متقاضی در مشاغل با دسته‌بندی‌های TEER 0 یا TEER 1 یا TEER 2 و یا TEER 3 لیست ناک کانادا، حداقل ۱ سال سابقه کار و داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره CLB 7 به بالاست.

اسکیل ترید کانادا (Skilled Trade)

نیروهای متخصص و فنی با داشتن مشاغل با دسته‌بندی‌های TEER 2 یا TEER 3 می‌توانند از طریق برنامه اسکیل ترید و شرکت در سیستم امتیازبندی، ویزای شغلی کانادا را دریافت کنند. از جمله شرایط اقامت کاری در کانادا از طریق برنامه اسکیل ترید؛ داشتن مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی با نمره CLB 5/CLB 4 و سابقه کاری است.

جاب آفر کانادا (Job Offer)

جاب آفر کانادا همان پیشنهاد شغلی است که از سمت یک کارفرمای مورد تایید برای کار در کانادا به متقاضی داده می‌شود. با داشتن شرایط مورد نیاز و پیدا کردن یک پیشنهاد شغلی در کانادا می‌توانید ویزای جاب آفر کانادا یا ویزای کاری کوتاه مدت کانادا بگیرید.

البته یک راه بهتر هم هست! می‌توانید این دعوت نامه کاری کانادا را در سیستم اکسپرس اینتری وارد کرده و امتیاز خود را برای اخذ اقامت کانادا از طریق کار افزایش دهید. از جمله شهرهای کانادا که هرساله به واسطه جاب آفر نیروهای کار مورد نیاز خود را تامین می‌کند، می‌توان به تورنتو اشاره کرد.

برای پیدا کردن جاب آفر در کانادا می‌توانید از کاریابی‌های کانادایی یا ایرانی کمک گرفته و لیست مشاغل مورد نیاز کانادا را هم به‌صورت مداوم زیرنظر بگیرید.

ویزای کار استانی کانادا (PNP)

دولت کانادا این اختیار را به استان‌ها داده است تا با توجه به نیازهای خود در زمینه کار، سرمایه‌گذاری، تحصیل و … مهاجر جذب کنند. معمولاً در برنامه‌های استانی کانادا یک سیستم امتیازدهی وجود دارد که فرد بر اساس آن ارزیابی ‌شده و در نهایت می‌تواند ویزای کاری کانادا را اخذ کند. اخذ جاب آفر استانی کانادا و مهاجرت به کانادا از طریق اکسپرس انتری هم در این روش ممکن است.

استان‌های بریتیش کلمبیا (British Columbia)، ساسکاچوان (Saskatchewan) و نیوبرانزویک (New Brunswick) با توجه به شرایط زندگی مناسب و بازار کار پررونق، از مهم‌ترین مقاصد کار در کانادا برای ایرانیان هستند.

ویزای خود اشتغالی کانادا

اگر در حوزه‌های فرهنگی، هنری و ورزشی فعالیت می‌کنید و به‌دنبال اخذ ویزای کاری کانادا هستید، برنامه خوداشتغالی کانادا گزینه خوبی برای شماست. مهم‌ترین تخصص‌های مورد تایید برای اخذ این ویزا این موارد هستند:

تخصص های ورزشیتخصص های فرهنگی-هنزی
ورزشکارطراح
مربی ورزشینویسنده
داور ورزشینقاش
راهنما و مربی برنامه‌های ورزشینوازنده
عکاس

 

از جمله مهم‌ترین شرایط ویزای کاری کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی: داشتن حداقل ۲ سال سابقه کار حرفه‌ای، کسب حداقل ۳۵ نمره از ۱۰۰ در سیستم امتیازبندی و تمکن مالی است. البته کانادا درمورد این ویزا سخت‌گیری‌های زیادی دارد و تنها به افراد شاخص و حرفه‌ای در سطح جهانی ویزا می‌دهد.

ویزای کار بعد از تحصیل کانادا (PGWP)

دانشجویانی که مقطع بالاتر از دیپلم را در کانادا گذرانده‌اند، پس از فارغ التحصیلی می‌توانند به‌مدت ۶ ماه دنبال کار بگردند و در صورت پیدا کردن کار، درخواست ویزای کار پس از تحصیل کانادا PGWP یا (Post Graduate Work Permit) بدهند.

ویزای شغلی کانادا برای دانشجویان تا سقف ۳ سال صادر می‌شود و این افراد می‌توانند در این مدت سابقه کار در کانادا را به رزومه خود اضافه کنند. دانشجویان با این سابقه کاری می‌توانند از طریق برنامه تجربه کار کانادایی (Canadian Work Experience) یا روش‌هایی دیگر اقامت کاری دائم کانادا را اخذ کنند.

برنامه انتقال درون شرکتی ICT کانادا

برنامه ICT یکی از روش‌های مهاجرت شغلی به کانادا به‌صورت موقت است که می‌توان آن را به اقامت دائم و اخذ پاسپورت کانادا هم تبدیل کرد. این برنامه به مدیران اجازه می‌دهد بدون نیاز به مدرک زبان و مدرک تحصیلی و بدون محدودیت سنی از طریق انتقال کسب و کار به کانادا، به این کشور مهاجرت کنند.

امکان اخذ ویزای همراه کانادا برای اعضای خانواده و حتی تبدیل آن به اقامت دائم هم در این روش وجود دارد.

هزینه مهاجرت کاری به کانادا

هزینه ویزای کار کانادا با توجه به نوع ویزا و شرایط شما می‌تواند متفاوت باشد. جدای از هزینه وکیل و پیگیری پرونده، اخذ ورک پرمیت کانادا و کار در این کشور یک‌سری هزینه‌های دولتی هم دارد. مهم‌ترین موارد این هزینه‌ها در زیر آمده است:

هزینه ویزای کاری کانادا
ورک پرمیت۱۵۵ دلار برای هر نفر
ویزای خوداشتغالی و برنامه کاری کبک۲۱۴۰ دلار (متقاضی اصلی)
اکسپرس اینتری۲۳۰۰ دلار (متقاضی اصلی)
هزینه بیومتریک (انگشت‌نگاری)۸۵ دلار (برای هر نفر)

این موارد مهم‌ترین هزینه‌های دولتی اخذ ویزای کار بود. طبیعی است در روند اخذ ویزا، هزینه‌هایی از شما دریافت کنند که در این لیست نباشد.

امتیاز بندی ویزای کار کانادا

همان‌طور که احتمالا تا الان متوجه شده‌اید، بسیاری از روش‌های مهاجرت کاری به کانادا تابع سیستم امتیازبندی هستند. به‌غیر از روش خود اشتغالی، مابقی ویزاهایی که سیستم امتیازبندی دارند، منظور همان سیستم امتیازبندی اکسپرس انتری است. در این سیستم طبق ۶ معیار و در ۲ مرحله به شما امتیاز داده می‌شود:

  • سن
  • میزان تحصیلات
  • سابقه کار
  • مهارت های زبان انگلیسی/ فرانسوی
  • میزان انطباق پذیری
  • داشتن پیشنهاد شغلی

هر چه امتیاز بالاتری کسب کنید، شانس اخذ ITA و اقامت کاری کانادا برای شما بیشتر است.

مدارک لازم برای ویزای کاری کانادا

مدارک مورد نیاز برای ویزای کار کانادا با توجه به نوع روش مهاجرتی و شرایط شما میتواند متفاوت باشد. اما معمولا برای مهاجرت کاری به کانادا این مدارک را باید آماده کنید:

  • مدارک شخصی: پاسپورت معتبر و مدت‌دار، شناسنامه، عکس، کارت ملی، سند ازدواج، کارت پایان خدمت یا معافیت (برای آقایان) و … . در صورت لزوم کپی یا ترجمه این مدارک
  • مدرک زبان انگلیسی یا فرانسوی (CELPIP, IELTS, TEF)
  • مدارک سوابق کاری
  • مدرک دوره‌های گذرانده شده و مهارت‌ها
  • مدارک تحصیلی معتبر و معادل سازی شده
  • مدارک تمکن مالی
  • مدارک نداشتن سو سابقه کیفری
  • ارائه نامه جاب آفر (در صورت وجود)
  • مدارک آزمایشات پزشکی و سلامت
  • ارائه رسید پرداخت هزینه‌های مربوطه

سوالات متداول درباره مهاجرت کاری به کانادا

  1. شرایط سنی مهاجرت کاری به کانادا چطور است؟

    نیروهای کار برای دریافت مجوز کار کانادا باید حداقل ۱۸ سال داشته باشند. هیچ حداکثر سنی برای متقاضیان ویزای کار وجود ندارد مگر اینکه تحت برنامه تجربه بین‌المللی کانادا یا IEC درخواست دهند.

    برای اخذ ویزای جاب آفر و روش کار پس از تحصیل PGWP محدودیت سنی اشاره نشده است. با این حال، برای واجد شرایط بودن برای PGWP، فرد متقاضی باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد.

    شرایط سنی ویزای کار کانادا از طریق برنامه خوداشتغالی هم محدودیت ندارد ولی طبق جدول امتیازبندی این ویزا افراد بین ۲۱-۴۹ سال بیشترین امتیاز را می‌گیرند.

  2. حداقل مدرک تحصیلی برای دریافت ویزای کاری کانادا چیست؟

    محدودیتی در این زمینه برای شرکت در سیستم امتیازبندی کانادا وجود ندارد. اما داشتن حداقل مدرک لیسانس، امتیاز خوبی در این بخش به شما می‌دهد. اخذ جاب آفر هم در برخی شرایط نیازمند حداقل مدرک لیسانس است. روش ICT کانادا هم نیازی به مدرک تحصیلی ندارد.برای برخی از مشاغل تحت برنامه نیروی کار ماهر فدرال، متقاضیان باید دارای یک دیپلم، گواهی یا مدرک فنی‌وحرفه‌ای مربوط به آن شغل و یا یک ارزیابی معادل آن‌ها باشند.

  3. حداقل سابقه کار برای مهاجرت کاری کانادا چقدر است؟

    در سیستم امتیازبندی حداقل ۱ سال سابقه‌کار ذکر شده است. اما طبیعی است که هر‌چقدر سابقه کار بیشتری داشته باشید، امتیاز شما بالاتر و شانس اخذ ویزا بیشتر است.

  4. اخذ ویزای کاری کانادا بدون مدرک زیان امکانپذیر است؟

    اگر پیشنهاد شغلی کانادایی (Canada job offer) داشته باشید و بتوانید ثابت کنید که سطح زبان شما برای انجام وظایف شغلی کافی است، امکان دریافت ویزای کار کانادا بدون مدرک زبان وجود دارد. برخی از شرکت‌ها ممکن است برای ویزای کار در کانادا نیازی به نمره آیلتس نداشته باشند.

    با این حال، برای برخی از برنامه های مهاجرتی، مانند اکسپرس اینتری، اثبات مهارت زبان ضروری است. همچنین برای روش ICT به مدرک زبان نیاز دارید. مدرک زبان مورد تایید کانادا شامل این موارد است: آیلتس IELTS و سلپیپ CELPIP برای انگلیسی و تف TEF برای زبان فرانسه.

  5. حداقل امتیاز ویزای کار کانادا چقدر است؟
    در مرحله اول باید ۶۷ از ۱۰۰ امتیاز کسب کنید تا به مرحله دوم (POOL) وارد شوید. حداقل امتیاز در مرحله دوم مشخص نیست و در هر دوره قرعه کشی متفاوت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *