راه های مختلفی برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان وجود دارد. بهترین راه برای شما این است که در اولین مرحله، رشته ایی که می خواهید و منطقه ایی که ترجیح می دهید در آن زندگی کنید را مشخص کنید. مدارک مورد نیاز و آخرین زمان برای اخذ پذیرش برای هر دانشگاه با توجه به رشته ی انتخابی شما مختلف است ولی در ادامه ما به مهم ترین سوال های شما پاسخ داده ایم.
این موضوع به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد: شما دوران مدرسه (کارشناسی) را از چه مدرسه/دانشگاهی فارغ التحصیل شده اید و تصمیم به تحصیل در چه رشته ایی را دارید. سه موسسه در بخش درخواست پذیرش از دانشگاه فعالیت می کنند، که عبارتند از :the Foundation for Admission to Higher Education, the University Application Service for International Students و درگاه دانشگاه. اینکه شما برای ارسال مدارکتان باید از کدام یک از گزینه های بالا را انتخاب کنید با توجه به دانشگاه و رشته ی شما مشخص می شود. بنابراین اولین قدم این است که رشته ایی را که می خواهید، انتخاب کنید.
اطلاعات بیش تر را می توانید در سایت های زیر بدست آورید:
- Uni-assist
- Foundation for admission to higher education (Stiftung für Hochschulzulassung)
- Study-in-German
چه محدودیت هایی در پذیرش دانشگاه های آلمان وجود دارد؟
حتی اگر شما مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش را داشته باشید، این امکان وجود دارد که نتوانید به آسانی در رشته ای که می خواهید ثبت نام کنید و دلیل این موضوع این است که تعداد افرادی که برای اخد پذیرش از دانشگاه های آلمان اقدام می کنند به مراتب بیشتر از افرادی هست که می خواهند در کشورهای دیگر تحصیل کنند. این محدودیت ها مشخص می کنند که چه افرادی می توانند در چه رشته هایی تحصیل کنند و این قوانین توسط خود دانشگاه مشخص می گردد و برای برخی از رشته ها این محدودیت از سمت دولت آلمان تعریف شده است. شما می توانید در آلمان رایگان تحصیل کنید.
محدودیت چه رشته هایی از طرف دانشگاه و کدام رشته ها از سمت دولت آلمان مشخص می شود ؟ پزشکی، داروسازی، دامپزشکی، دندان پزشکی و مدیریت اطلاعات جغرافیایی از رشته های پرطرفدار هستند، بنابراین برای این رشته ها محدودیت پذیرش در تمامی دانشگاه های آلمان تعریف شده است. برای این رشته ها محدودیتی به نام (Numerous Clausus NC) تعریف می شود که کمترین نمره ی قابل پذیرش دیپلم/پیش دانشگاهی شما است.
بعضی از برنامه ها در دانشگاه هایی مشخص محدودیت در پذیرش دارند، این دانشگاه ها NC دارند، هرچند این نمره را دانشگاه مشخص می کند، در مواردی لازم است که شما در آزمونی که مشخص می شود شرکت کنید و یا مصاحبه داشته باشید. این مراحل در هر دانشگاه و برنامه تحصیلی متفاوت است.
شرایط سنی برای دریافت پذیرش از دانشگاههای آلمان
شرط سنی مهاجرت به آلمان برای مهاجرت تحصیلی به آلمان به گونه ای دیگر است. افرادی که متقاضی تحصیل در دوره کارشناسی آلمان هستند، می توانند تا ۲۱ سالگی برای این دوره درخواست دهند. برای ثبت نام در دانشگاه های آلمان در مقطع کارشناسی ارشد، معمولا دانشجویان زیر سی سال شانس بالاتری برای مهاجرت المان دارند. در خصوص ویزای تحصیلی با در نظر گرفتن این موضوع که الزامات پذیرش در دانشگاه های مختلف با یکدیگر متفاوت است، می توان گفت الزامات سنی مشخصی وجود ندارد.
برای تحصیل در دوره دکترای دانشگاه های آلمان، داوطلبان زیر ۴۰ سال برای پذیرش هیچ مانعی ندارند. همچنین افرادی که خواستار شرکت در دوره های کارآموزی آوسبیلدونگ هستند، حداکثر باید ۳۵ سال داشته باشند. علاوه بر این، متقاضیان رشته پزشکی در آلمان با حداکثر ۲۳ سال سن، قادر به دریافت ویزای تحصیلی آلمان خواهند بود.
مدارک لازم گرفتن پذیرش از دانشگاههای آلمان
متقاضیان تحصیل در دانشگاههای مختلف کشور آلمان، باید پیش از اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی از دانشگاه مقصد خود پذیرش یا دعوتنامه تحصیلی را دریافت کنند. اعزام دانشجو به آلمان، نیازمند ارائه مدارکی است. این مدارک ممکن است برای دانشگاههای مختلف (University) و یا مقاطع تحصیلی کارشناسی (Undergraduate)، کارشناسی ارشد (Masters) و دکترا (Doctorate) متفاوت باشند. بنابراین پیش از ارسال مدارک خود، شرایط را بسنجید و طبق آن گواهیها را تهیه کنید. شما میتوانید مدارک مورد نیاز را در بخش ملزومات پذیرش (Admission Requirements)، وبسایت اصلی دانشگاه مورد نظر، بررسی کنید.
- مدرک دیپلم، پیش دانشگاهی و ریزنمرات به همراه ریزنمرات و دانشنامه پایان تحصیلات دانشگاهی، اگر برای مقطع کارشناسی ارشد اقدام می کنید.
- ترجمه ی مدارک نام برده شده در بخش قبل.
- کپی پاسپورت
- عکس
- مدرک زبان (آلمانی یا انگلیسی)
- انگیزه نامه
- هزینه بررسی مدارک
- رزومه
هزینه ی بررسی مدارک برای پذیرش در دانشگاه های آلمان
شما باید برای اخذ مدرک زبان آلمانی و هر مدرک دیگری هزینه ایی را در نظر بگیرید. همچنین برای ارسال مدارک و بررسی آن ها لازم است، هزینه ایی را پرداخت کنید. اگر ارسال مدارک از طریق سایت uni-assist باشد، هزینه بررسی مدارک شما هفتاد و پنج یورو خواهد بود و اگر بیش از یک دانشگاه مدنظرتان باشد، هزینه ی بررسی از دانشگاه دوم سی یورو خواهد بود و اگر از سایت دانشگاه اقدام به ارسال مدارک نمایید دانشگاه بعد از پرداخت شما، مدارکتان را بررسی می نماید. در آلمان می توانید در رشته های دندانپزشکی، داروسازی و پزشکی به صورت رایگان تحصیل کنید.
زمان ارسال مدارک برای اخذ پذیرش در دانشگاه های آلمان
آخرین مهلت ارسال مدارک، چند ماه قبل از شروع ترم است و مدارک شما حداقل ۸ هفته قبل از آخرین مهلت ارسال باید برای uni-assist ارسال شود. دانشگاه ها در صورتی مدارک شما برای بررسی را قبول می کنند که به صورت کامل و تا اخرین مهلت برای آن ها ارسال شود. هرچه زودتر مکاتبات خود را از بخش پذیرش دانشجو شروع کنید، زمان بیشتری دارید که در صورت کامل نبودن مدارک بتوانید آنها را تکمیل نمایید. در اینجا آخرین زمان پذیرش مدارک شما آمده است.
برای رشته هایی که ترمشان در زمستان شروع می شود (معمولا در اکتبر):
شروع ترم زمستان | |
---|---|
بازه زمانی دریافت مدرک | آخر می تا پانزده جولای |
نامه پذیرش | آگوست تا سپتامبر |
اعلام نتیجه | سپتامبر تا اکتبر |
برای رشته هایی که ترمشان در تابستان شروع می شود (معمولا در مارچ / اپریل):
شروع ترم تابستان | |
---|---|
بازه زمانی دریافت مدرک | دسامبر تا پانزده ژانویه |
نامه پذیرش | فوریه/مارچ |
اعلام نتیجه | مارچ/اپریل |