کلیرنس ویزا چیست و چقدر طول می کشد؟

افزایش شانس کلیرنس در ویزای آمریکا

به عنوان کسی که قصد مهاجرت به آمریکا را دارید، باید با واژه کلیرنس آشنایی داشته باشید. اگر نمی دانید که کلیرنس ویزای آمریکات چیست و چه مدت طول می کشد و آینکه آیا شانس کلیرنس شدن دارید یا خیر در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

کلیرنس در ویزای آمریکا چیست؟

کلیرنس (Clearance) فرآیندی است که در آن مقامات امنیتی ایالات متحده آمریکا، سابقه و اطلاعات مربوط به متقاضی ویزای این کشور را به طور دقیق بررسی می‌کنند. این پروسه برای اطلاع از مشکلات امنیتی فرد متقاضی برای جلوگیری از ورود به خاک آمریکا است و یا اطمینان از اینکه فرد متقاضی مشکلات امنیتی نداشته باشد.

در واقع کلیرنس ویزا اصطلاحی است که به طور مستقیم در فرآیند صدور ویزا استفاده نمی‌شود. کلیرنس در برخی موارد خاص در مراحل صدور ویزای آمریکا بررسی می شود و در واقع فیلتری برای ورود افراد متقاضی به خاک آمریکا است.

اگر بخواهیم بیشتر در مورد کلیرنس آمریکا توضیح بیشتری بدهیم، بهتر است که بگوییم کلیرنس توسط وزارت امور خارجه آمریکا برای بررسی پرونده افراد متقاضی ویزای آمریکا، در زمینه های جاسوسی، تروریسم، ورود به رشته های دانشگاهی حساس مانند شیمی، امنیت اطلاعات صورت می‌گیرد.

سازمان هایی که در پروسه کلیرنس ویزای آمریکا دخالت دارند عبارتند از: FBI، CIA، اداره مبارزه با مواد مخدر آمریکا،دفتر کنترل سرمایه‌های خارجی وزارت خزانه داری، دفتر امنیت بین‌المللی وزارت بازرگانی ایالات متحده آمریکا. در این فرایند ممکن است اطلاعات با پلیس بین‌الملل نیز چک شود.

مراحل کلی فرآیند کلیرنس

کلیرنس ویزای آمریکا شامل مراحلی است که در هر مرحله باید بررسی هایی انجام شود تا به مرحله بعد انتقال داده شوید. شاید کلیرنس برای شما ترسنام باشد اما نباید از آن ترسی داشته باشید زیرا این مرحه تقریبا برای تمامی ایرانیان اتفاق می افتد و جای نگرانی نیست. فقط سعی کنید که در تمامی مراحل صداقت داشته باشید.

  1. مرحله اول: این مرحله با درخواست ویزای فرد متقاضی به اداره مهاجرت و شهروندی آمریکا شروع می شود.
  2. مرحله دوم: مدارک ارسالی توسط افسر کنسولی بررسی شده و نام متقاضی وارد Consular Lookout and Support System (CLASS) می شود. در صورت نیاز به توضیحات بیشتر، اطلاعات بیشتری درخواست می کند.
  3. مرحله سوم: در صورتیکه تشخیص داده شود که برای فرد متقاضی، مشورت امنیتی لازم است، پرونده متقاضی به یکی از آژانس‌های امنیتی ایالات متحده، مانند اف‌بی‌آی یا سی‌آی‌ای ارسال می‌شود.
  4. مرحله چهارم: در این مرحله سابقه متقاضی از جمله سوابق کیفری، وابستگی‌های سیاسی، و سابقه سفر به طور دقیق بررسی می شود.
  5. مرحله پنجم: پس از اتمام بررسی‌ها، آژانس‌های امنیتی نظر خود را (موافق یا مخالف) به سفارت یا کنسولگری آمریکا ارسال می‌کنند و تصمیم گیری نهایی برای صدور و یا عدم صدور ویزای فرد متقاضی انجام می شود.

چه مواردی در فرآیند کلیرنس بررسی می شود؟

  • سابقه محکومیت‌های کیفری، به ویژه جرایم مربوط به تروریسم، جاسوسی، یا قاچاق مواد مخدر، می‌تواند شانس ویزا شدن در کلیرنس را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
  • عضویت یا وابستگی به گروه‌های سیاسی که از نظر ایالات متحده خطرناک تلقی می‌شوند، می‌تواند در فرآیند کلیرنس مشکل ایجاد کند.
  • سفر به کشورهایی که از نظر ایالات متحده ناامن تلقی می‌شوند، یا تماس با افراد مشکوک، می‌تواند در بررسی کلیرنس مورد توجه قرار گیرد.
  • سابقه کار در مشاغلی که به اطلاعات حساس یا فناوری‌های پیشرفته دسترسی دارند، می‌تواند در فرآیند کلیرنس بررسی شود.
  • داشتن بستگان نزدیک در ایالات متحده که سابقه امنیتی نامناسبی دارند، می‌تواند در فرآیند کلیرنس مشکل ایجاد کند.

رد شدن در فرآیند کلیرنس امنیتی چه دلایلی دارد؟

  • داشتن سابقه کیفری به صورت جدی یکی از دلایل ریجکت شدن کلیرنس ویزای آمریکا است.
  • داشتن مشکلات مالی مانند ورشکستگی و بدهی های کلان می تواند منجر به رد شدن پروسه کلیرنس شود.
  • داشتن فعالیت های مشکوک و یا ارتباط با گروه ها و افراد مشکوک از دلایل رد ردن کلیرنس است.
  • مسافرت به کشورهای ناامن می تواند از دلایل رد شدن کلیرنس باشد.
  • ارائه اطلاعات نادرست و یا ناقص نیز از دیگر موارد رد شدن کلیرنس آمریکا است.

چگونه شانس ویزا شدن در کلیرنس آمریکا را افزایش دهیم؟

  • مدارک را به طور دقیق تکمیل کنید و به طور کامل ارائه دهید
  • صادق باشید و اطلاعات صحیح ارائه دهید.
  • پیشنهاد می شود از یک وکیل باتجربه کمک بگیرید.
  • سابقه امنیتی خود را بررسی کنید.

مدت زمان کلیر شدن ویزای آمریکا

 پروسه کلیرنس ویزا آمریکا از ۱ هفته تا ۶ هفته در مواردی هم ممکن است تا چند ماه زمان ببرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *