با داشتن پاسپورت دوم یا تابعیت دوم، شما شهروند آن کشور محسوب می شوید و از تمامی مزایا و امکانات آن کشور بهره مند خواهید شد. شما در کشوری متولد می شوید و پاسپورت آن کشور را دارید. در صورتی که بخواهید مهاجرت کنید و پاسپورت کشور دیگر را داشته باشید به آن پاسپورت دوم می گویند. در واقع می تواند همزمان تابعیت و پاسپورت چندین کشور را داشته باشید.
روش های مختلفی برای اخذ پاسپورت دوم وجود دارد که عبارتند از تولد، ازدواج، سرمایهگذاری، یا سایر روش ها. برخی کشورها برای دادن پاسپورت دوم شرایط سختی ندارند مانند دومینیکا که می توانید با پرداخت هزینه پاسپورت دومینیکا را دریافت کنید.
انواع روش های تابعیت
هر شخصی که در کشوری متولد می شود، تابعیت آن کشور را دارد. برای گرفتن تابعیت کشورهای دیگر ابتدا باید انواع روش های تابعیت را بشناسید. بهطور کلی سه نوع تابعیت وجود دارد:
تابعیت از طریق خون: در تابعیت از طریق خون فردی به واسطه متولد شدن از طریق پدر و مادر خود تابعیت کشوری را دریافت می کند. عموما تمام کشورها این نوع تابعیت را به رسمیت می شناسند.
تابعیت از طریق خاک: با تابعیت از طریق خاک، فرد به واسطه تولدش در خاک کشوری به جز وطن والدین، تابعیت و شهروندی آن کشور را دریافت می کند.
تابعیت از طریق اکتساب: تابعیتی که نه به علت تولید فرد در کشور و نه به واسطه والدین تابعیت دریافت نمی کن، بلکه به واسطه شرایط به وجود آمده برای فرد، قابل دریافت است.
تابعیت اکتسابی به سه دسته تقسیم بندی می شود که عبارتند از:
- تابعیت اکتسابی تحصیلی: شخص به واسطه تحصیل در خارج از کشور و به پایان رساندن آن، به صورت دائم اقامت و شهروندی خود را به دست آورده است.
- تابعیت اکتسابی تحققی: فرد به واسطه ازدواج با فرد دارای تابعیت بیگانه شهروندی آن کشور را به صورت دائم به دست آورده است.
- تابعیت اکتسابی تجاری و سرمایه گذاری: فرد به واسطه سرمایه گذاری و وارد کردن پول به کشوری، توانسته شهروندی و اقامت دائم آن کشور را به دست آورد.
روش های مختلف گرفتن پاسپورت و اخذ تابعیت دوم
روشهای اخذ پاسپورت کشورهای دیگر را به صورت زیر است:
روشهای کاری: با این روش می توانید از طریق تخصص ها و مهارت های منحصر به فرد خود، ابتدا اقامت محدود و پس از مدتی اقامت دائم را دریافت کنید.
خرید پاسپورت: این روش از روش های پرهزینه برای اخذ پاسپورت دوم است. در این روش فرد هزینه ای برای دریافت تابعیت کشور مورد نظر پرداخت می کند. عموما در این روش تابعیت میتواند به فرزندان نیز منتقل شود.
گلدن ویزاها: این روش مختص کشورهای اروپایی است. با دریافت گلدن ویزا می توانید به کشورهای حوزه شینگن سفر کنید و پس از اقامت ۵ ساله در این کشورهای پاسپورت دوم دریافت کنید.
سرمایه گذاری: این روش یکی از روش های رایج برای گرفتن پاسپورت دوم است. بسته به قوانین کشور مقصد می توانید در آن کشور سرمایه گذاری کنید و اقامت موقت و یا دائم دریافت کنید.
- تولد در یک کشور دیگر: اگر در یک کشور دیگر متولد شدهاید، ممکن است واجد شرایط دریافت پاسپورت آن کشور باشید.
- ازدواج با یک شهروند خارجی: اگر با یک شهروند خارجی ازدواج کنید، ممکن است واجد شرایط دریافت پاسپورت کشور او باشید.
- اخذ تابعیت از طریق سرمایهگذاری: برخی از کشورها به شهروندان خارجی که مبلغ مشخصی را در آن کشور سرمایهگذاری میکنند، تابعیت میدهند.
- اخذ تابعیت از طریق تحصیل: برخی از کشورها به شهروندان خارجی که در دانشگاههای آن کشور تحصیل میکنند، تابعیت میدهند.
شرایط عمومی برای گرفتن پاسپورت دوم
- داشتن سن قانونی: سن قانونی برای گرفتن پاسپورت در کشورهای مختلف متفاوت است.
- گذراندن دورههای آموزشی: برخی از کشورها برای گرفتن پاسپورت، دورههای آموزشی خاصی را تعیین کردهاند.
- تسلط به زبان کشور مقصد: برخی از کشورها برای گرفتن پاسپورت، تسلط به زبان کشور مقصد را الزامی میدانند.
- عدم سوء پیشینه: برای گرفتن پاسپورت، باید از نظر سوء پیشینه، پرونده شما پاک باشد.
- پرداخت هزینههای مربوطه: برای گرفتن پاسپورت، باید هزینههای مربوطه را پرداخت کنید.
مزایای گرفتن پاسپورت دوم
- کسانی که پاسپورت دوم دریافت می کنند، می توانند بر اساس اعتبار پاسپورت آن کشور بدون اخذ ویزا به کشورهای دیگر سفر کنند. حتی آنها میتوانند از بانکهای خارجی استفاده کنند و برای خود حساب شخصی باز کنند.
- امکان تحصیل و کار در کشورهای دیگر: داشتن پاسپورت دوم میتواند به شما امکان دهد در کشورهای دیگر تحصیل یا کار کنید. این میتواند به شما کمک کند تا فرصتهای شغلی و تحصیلی بیشتری را کشف کنید.
- امکان دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و مزایای دولتی در کشورهای دیگر: برخی از کشورها به شهروندان خود مراقبتهای بهداشتی و مزایای دولتی ارائه میدهند. داشتن پاسپورت دوم میتواند به شما امکان دهد از این مزایا بهرهمند شوید.
- امکانات شغلی بیشتر: داشتن پاسپورت دوم میتواند به شما کمک کند تا در کشورهای دیگر کار پیدا کنید.
- حمایت مالی بیشتر: داشتن پاسپورت دوم میتواند به شما کمک کند تا به منابع مالی در کشورهای دیگر دسترسی داشته باشید.
- افزایش امنیت: داشتن پاسپورت دوم میتواند به شما کمک کند تا در صورت وقوع حوادث اضطراری در کشور خود، از حمایت کشور دیگری برخوردار شوید.
خرید پاسپورت دوم از کدام کشورها امکانپذیر است؟
- مقدونیه شمالی
- سنت لوسیا
- آنتیگوآ و باربودا
- سنت کیتس و نویس
- مالت
- قبرس
- کامبوج
- مولداوی
- ترکیه
- دومینیکا
- مونته نگرو
سریع ترین راه گرفتن پاسپورت دوم اخذ پاسپورت دومینیکا است. اگر میخواهید طی یک مدت کوتاه بدون داشتن دردسر پاسپورت دوم بگیرید، دومینیکا به ایرانیان این امکان را داده است که در بازه زمانی کوتاه بتوانند پاسپورت خود را دریافت کنند.
با اخذ تابعیت دوم آیا امکان اقامت در کشورهای دیگر را خواهیم داشت؟
این موضوع به کشوری که از آن تابعیت دوم دریافت کرده اید دارد. برخی از کشورها امکان اقامت توریستی در اختیار افراد تابعیت دوم قرار می دهد. در برخی موارد نیز تابعیت دوم کشورهای اروپایی، امکان اقامت در کشورهای اروپایی دیگر فراهم خواهد شد.